Traumer
Få hjælp til følelsesforløsning og tilgivelse med tilgivelsesformularen. Traumer er en almindelig reaktion på en unormal situation Hvis du har været igennem en traumatisk oplevelse eller lidt under gentagne traumer, kan du komme til at kæmpe med overvældende følelser, skræmmende minder, eller en følelse af konstant fare, som du bare ikke kan slippe – eller du kæmper med oplevelsen af at være følelsesløs og uden for verden.
Følelsesmæssige og psykiske traumer:
Følelsesmæssige og psykiske traumer er resultatet af stressende begivenheder. Din følelse af sikkerhed forsvinder og du føler dig hjælpeløs og sårbar i en farlig verden.
Traumatiske oplevelser kan være en trussel mod ens liv eller sikkerhed, men enhver situation, der efterlader dig med en følelse af at være overvældet og alene kan være traumatisk, også selv om det ikke indebærer fysisk skade på dig.
Det er ikke de objektive kendsgerninger, som afgør, om en begivenhed er traumatisk. Det er din subjektive følelsesmæssige oplevelse af begivenheden. Jo mere bange og hjælpeløs du føler dig, jo større sandsynlighed er der for at du bliver traumatiseret. Følelsesmæssige og psykiske traumer kan være forårsaget af enkeltstående begivenheder, såsom en forfærdelig ulykke, en naturkatastrofe eller et voldeligt overgreb.
Hvad kan føre til traumer
– Det skete uventet
– Du var uforberedt
– Du følte dig magtesløs og kunne ikke forhindre det
– Nogen var med vilje ondskabsfuld
Oversete årsager til følelsesmæssige og psykiske traumer
– Fald eller sportsskader
– Kirurgi (især i de første 3 leveår)
– Pludselig død af en person tæt på
– En bilulykke
– Tab af et betydningsfuldt forhold
– En ydmygende eller dybt skuffende oplevelse
– En livstruende sygdom eller invaliderende tilstand
Symptomer på følelsesmæssige og psykologiske traumer
Symptomer og følelser kan vare fra et par dage til et par måneder eller flere år Efter en traumatisk begivenhed, reagerer folk på forskellige måder. Der er ingen “rigtig” eller “forkert” måde at tænke, føle, eller reagere på traumer, så du skal ikke bedømme dine egne reaktioner ud fra andre!
PSYKOTERAPEUTFORENINGEN
KONTAKT FYN
Bregnegårdsvænget 10
5700 Svendborg
KONTAKT SJÆLLAND
4070 Kirke Hyllinge
KONTAKT
Tilgiv dig selv
Bregnegårdsvænget 10
5700 Svendborg
Telefon: +45 3054 0420
Mail: info@tilgivdigselv.dk